Miksi olemme Indie Brewery?

Olemme Rock Paper Scissors Indie Brewery. Moni on kysynyt brändin alkuperästä ja mitä tämä Indie Brewery tarkoittaa ja miten se esimerkiksi eroaa yleisesti pienpanimoista käytetystä ilmaisusta Craft Brewery. Janne tulee ansiokkaasti kertomaan myöhemmin panimomme nimen synnystä tarkemmin, mutta minä avaan hieman tuota Indie –käsitettä meidän kohdalla.

Määritelmällisesti Craft tarkoittaa tässä yhteydessä käsityötä ja sitäkin me luonnollisesti olemme. Indie taas viittaa sanaan independent ja tarkoittaa itsenäistä ja valtavirran ulkopuolella toimimista. Alkuaikoina sanaan liitettiin myös ei-kaupallinen, mutta siitä on sittemmin luovuttu. Meille taas sana Indie tarkoittaa sitä, että voimme tehdä mitä haluamme, ilman että meidän tarvitsee pyytää lupaa tai toimia jonkin ”ohjeistuksen” mukaan. Se ei siis sido meitä mihinkään, mutta mahdollistaa kaiken. Poikkeuksena luonnollisesti lainsäädäntö jota aiomme kunnioittaa hyvinkin tarkasti. Luonnollisesti voisimme tätä toteuttaa hyvin myös craft –sanan alla, mutta haluamme ”vapauttaa” itsemme toimimaan ilman turhia kahleita ja määreitä.

Miten tämä sitten tulee näkymään? Siten että esimerkiksi saatamme järjestää tapahtumia pienemmässä mittakaavassa, valtavirtakäsitysten ulkopuolella. Kulttuurin puolelta, musiikin puolella olemme mielellämme tukemassa pieniä, aloittelevia yhtyeitä sen sijaan että olisimme läsnä isoilla festareilla. Toisaalta, voimme myös olla sielläkin jos niin haluamme. Meillä ei ole juurikaan mitään, mitä emme voisi muuttaa jos maailma ympärillämme muuttuu. Olemme vapaita toteuttamaan itseämme aina meistä parhaalla tavalla. Vain kunnianhimo hyvien oluiden ja muiden juomien puolella on asia joka ei muutu. Emme halua olla jotain, olematta jotain toista. Haluamme toimia tunteella, spontaanisti ja  itsellemme rehellisesti aina.

All day, every day!

Samuli

Ps. Tämä on ensimmäinen ”blogikirjoituksemme”. Kiitos että olet löytänyt sen. Jatkossa tulemme täällä kertomaan asioita itsestämme ja muista avoimesti ja laajasti. Kerromme siis käytännössä mitä huvittaa.