Meidän olutpanimotyypit erehtyivät panimon syntyhetkillä sanomaan ääneen, että olisi siistiä jos meillä olisi joskus oma paahtimo panimon lisäksi. Siitä noin kuusi kuukautta paahtimo oli perustettu ja laitteet laitettu tilaukseen. Jesse oli työskennellyt pienpaahtimoalalla Helsingissä jo kuutisen vuotta, mutta kaipasi kotiseudulleen Pohjoiseen Periferiaan. Jesse on meidän paahtomies ja myyntiukko. Lisäksi hän kouluttaa asiakkaitamme sekä sparraa kahviloita ja ravintoloita uusilla kahvitrendeillä. Ainiin! Meillä mukana myös Teija. Teijalla on paahtimo Sambiassa (tietenkin). Teija ei juurikaan enää itse paahda vaan kiertelee ympäri Afrikkaa metsästämässä hyviä kahveja meille ja edistämässä afrikkalaisen kahvin laatua ja tarinaa. Lisäksi hän reissaa ympäri maailmaa tuomaroimassa kahvikisoja, kansallisia ja maailmanmestaruusskaboja.

Laadukkaan kahvin perusta löytyykin alkuperämaista, siellä työtä tekevistä viljelijöistä, jotka oikeanlaisella työllä saavat kahvipuut kukoistamaan ja synnyttämään huikeita makuja. Kahvinpaahtajat voivat omalla työllään korostaa näitä alkuperämaissa tuotettuja makuja ja näin osoittaa kunniaa sille työlle mitä alkuperämaissa tehdään. Me paahtajat emme varsinaisesti enää pysty lisäämään siis laatua, mutta voimme korostaa oikeanlaisella paahdolla raakakahvissa olevia makuja.

Paahdamme kahvit siis korostaen jokaisen kahvin ominaismakuja. Liian tummaksi paahtaminen peittää alleen kaiken hyvän mitä kahvissa voi olla ja tekee siitä kitkerää. Toisaalta liian vaaleaksi paahdettu kahvi voi maistua jopa hieman puiselta ja happamalta. Koska meillä jokaisella on oma käsitys mikä on tummaa ja mikä vaaleaa paahtoa, puhummekin mielummin mauista eri paahtoasteiden sijaan. Aivan kuten ei ole tummaa eikä vaaleaa punaviiniäkään.

Kahvi on monelle meistä polttoaine, mutta kahvin ollessa laadukasta se voi olla myös paljon enemmän. Laita hyvä musa soimaan, valmista kuppi kahvia ja anna ajatuksesi karata pois arjen hektisyydestä.

RPS Coffee Roastery Oy

Siikaranta 3b
Kuopio, Finland
Northern Periferia

jesse@rpsroasting.fi
p. 050 574 5787