Brändi.

Päätös panimon perustamisesta oli tehty. Yhteinen matkamme oli alkamassa. Ensimmäisenä kävimme selvittämään mitä me olemme ja edustamme. Mitä haluamme viestiä ja kuinka sen teemme. Kuinka kaikki yhdistyy brändissämme. Kaikki pitäisi tiivistää tuotemerkkiin, sen äänenpainoon ja yhteinen määränpää oli selvä ja matka ytimeen alkoi.

Kevään ja kesän aikana heitimme romukoppaan monta todella hyvää ideaa. Jännäksi asian tekee uskomaton innostus, joka alkuvaiheessa idean ympärillä on mutta laimenee noin viikon kuluttua ja kuolee lopullisesti viimeistään kuukauden sisällä. Ei tämä ollutkaan aitoa, ei tämä ollutkaan sitä mitä me olimme, vaikka se alussa tuntuikin niin hyvälle.

Kuinka selvität 20 sekunnissa täysin vieraalle ihmiselle tarinan brändisi takana. Tarina, se on oltava. Sen on oltava aito ja ymmärrettävä. Ja mekin jouduimme toteamaan, että emme pystyneet seisomaan romukoppaan lentäneiden ideoiden takana vaikka miten halusimmekin… Halusimme olla aitoja.

Vietin lukemattomia unettomia öitä ja pidimme hurjan määrän palavereja brändiä synnyttäessä. Sitten tuli viimein päivä kun olimme Akin ja Samulin kanssa autossa määränpäänä Helsinki. Istuin auton takapenkillä ja menin nk. syvälle. Olin tiedostamattomassa tilassa mieleni pimeimmissä paikoissa määrittelemättömän puolituntisen verran, kun kaikki yhtäkkiä tuntuikin selvältä.

Rock. Paper. Scissors. Kivi.Paperi.Sakset. Indie Brewery. Indie-panimo.

Samulin kanssa yhteisen noin 20-vuotisen ystävyytemme ajan olemme aina, AINA, olleet erittäin kilpailuhenkisiä. Ja aina kun muita mahdollisuuksia ei ole ollut näköpiirissä – asiat on ratkottu Kivi-Paperi-Sakset menetelmällä. Kuten aikuisilla on tapana.

Kun heräsin takapenkin koomastani, kerroin jannuille ideani. Päätös oli tehty alle minuutissa. Homma oli selvä. Tässähän se on. Siinähän se oli ollut silmien edessä koko ajan. Piti vain kaivaa se ulos. Rakastimme brändiä samantien, rakastimme sitä enemmän viikon kuluttua ja rakastamme sitä vielä enemmä tänään.

 

Siitä alkoikin sitten brändityö. Ja se on ollut mukavaa, helppoa ja vaikeaa, ennen kaikkea hauskaa. Ihan niinkuin mekin. Ihan niinkuin tekin. Koko päivän, jokapäivä. Ja pian, hyvin pian, saamme Maistaa Peliä. Käsityöläisolut-panimot ovat muuttaneet panimo-pelin. Ja me haluamme muuttaa pelin uudelleen. Indie-asenteella.

 

Janne

HooPeeJii